iSnake Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 Salutare, dupa cum ati citit in topicul anterior, Voice Chat-ul va ajunge si la noi pe server sambata, 21 noiembrie. In acest topic o sa va explic cum il puteti instala si folosi. Trebuie sa stiti ca Voice Chat-ul nu este un plugin oficial, iar folosirea lui consta in instalarea unui mod (.asi) in jocul dvs. Instalarea si folosirea acestui mod pe server este optionala. Sa incepem: 1. Modul se poate instala atat pe versiunea de SA-MP R1 (cea pe care sunt compatibile majoritatea modurilor folosite de mafioti) dar si pe versiunile mai noi. Link download voicechat SA-MP R1 - https://github.com/CyberMor/sampvoice/releases/download/v3.1/sv_client_037_r1_english.zip Link download voicechat pentru SA-MP R3 - https://github.com/CyberMor/sampvoice/releases/download/v3.1/sv_client_037_r3_english.zip Cum versiunea R1 nu se mai gaseste pe site-ul oficial, o sa va las un link aici: CLICK PENTRU SA-MP 0.3.7 R1 ! Ca sa vedeti ce versiune de SA-MP aveti instalata, deschideti SA-MP si pe marginea de sus a ferestrei va trebui sa scrie dupa 0.3.7 -R1 daca folositi versiunea R1 sau nimic daca folositi versiunile mai noi. Eu de exemplu folosesc R3 si dupa cum se poate vedea dupa 0.3.7 nu mai apare nimic scris. Se descarca arhiva de mai sus si continutul ei se copiaza in folderul principal al jocului. Asigurati-va inainte sa efectuati aceasta operatie ca jocul dvs este inchis. Dupa ce ati instalat modul puteti intra pe server. Daca instalarea modului a avut succes serverul va afisa urmatorul mesaj in chat: De asemenea, deasupra minimap va va aparea iconita unui microfon. In caz contrar, dupa login, serverul va va trimite o notificare in chat daca: 1. Modul dvs nu este instalat / nu este detectat. 2. Nu aveti un microfon / microfonul dvs nu este detectat. Ca sa efectuati un test, iconita microfonului se lumineaza atunci cand apasati butonul B (chat-ul local). Butoane folosite: B - vorbesti cu jucatorii din apropiere. (chat local - 30m) Z - vorbesti cu membrii staff-ului (doar adminii si helperii) (chat global) X - vorbesti cu colegii de factiune (chat global) F11 - deschizi fereastra de setari Fereastra de setari arata in urmatorul fel: Dupa cum puteti vedea setarile sunt usor de inteles si folosit. Jucatorii care va deranjeaza pot fi foarte usor blocati din F11 >Black List > Introduceti numele exact sau id-ul in caseta de mai sus si apoi click pe jucator. Asigurati-va ca ati citit si inteles regulamentul voice-chat (sectiunea Regulament) *** momentan nu este gata ***. Puteti verifica jucatorii care au acest mod instalat folosind comanda </id> Probleme comune: crash la conectare - In caz ca primiti crash ar putea fi de la modul SAMPFUNCS.asi, va recomandam sa aveti ultima versiune a modului. Daca aveti ultima versiune de SAMPFUNCS si problema persista atunci stergeti SAMPFUNCS.asi si toate modurile care depind de el. - Daca nici dupa acest pas nu reusiti sa scapati de crash va recomandam instalarea modului voicechat pe un joc clean, fara moduri. Ulterior puteti incepe sa va adaugati modurile dorite, recomandabil ar fi pe rand pentru a observa problema. microfonul nu a fost gasit - Daca microfonul nu a fost gasit atunci trebuie sa vi-l setati din Windows ca 'Default Device'. - De obicei aceasta optiune este disponibila dand [click dreapta pe iconita de sunet > recording devices > click dreapta pe microfonul vostru > set as default device] SAU [click dreapta pe iconita sunet > open sounds settings > input > click dreapta pe microfonul vostru > set as default device]. erori de la fisierele bass.dll si bass_fx.dll - Incercati instalarea modului pe un joc clean, fara moduri. meniul F11 nu se afiseaza - Incercati instalarea modului pe un joc clean, fara moduri SAU incercati stergerea pe rand a modurilor din folderul vostru de joc pentru a identifica modul problema. nu pot da click pe nimic din meniul F11 - Daca folosesti cleo sterge din folderul acestuia modul map.cs antivirusul sterge/detecteaza fisierul - Puteti valida integritatea modului prin acest link. In cazul in care antivirusul nu va permite descarcarea sau instalarea fisierului va recomandam sa dezactivati temporar windows defender-ul sau antivirusul dvs. alte probleme - In cazul in care intampinati alte probleme, la care nu ati gasit o rezolvare mai sus, va rugam sa postati un topic nou in aceasta sectiune. Blu3HaSky.Meow 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElFu Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 Felicitari Sarpe! Esti un superb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ana Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 Super! Felicitari! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazviBG Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 Insfarsit ii voi putea injura pe prostii care nu stiu juca fara cod la turf. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariangm7 Posted November 23, 2020 Report Share Posted November 23, 2020 Eu am R4 si nu-mi merge, imi cere R1 si nu cred ca gasesc R1 undeva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted December 24, 2020 Report Share Posted December 24, 2020 pai si eu folosesc r4 cf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAYDER#proAIM Posted December 27, 2020 Report Share Posted December 27, 2020 Eu am r2, ce fac ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iSnake Posted December 27, 2020 Author Report Share Posted December 27, 2020 On 11/23/2020 at 6:37 PM, mariangm7 said: Eu am R4 si nu-mi merge, imi cere R1 si nu cred ca gasesc R1 undeva Am pus link de download si pentru R1, poti incerca insa si cu versiunea de R3. On 12/24/2020 at 1:46 PM, Demian said: pai si eu folosesc r4 cf 58 minutes ago, RAYDER#proAIM said: Eu am r2, ce fac ? Primul lucru de facut este sa incercati cu versiunea R3. (e vorba doar de copiat fisierele in folderul jocului), Dar asta dupa rr, ca sa puteti testa. Daca nu functioneaza, puteti face downgrade la versiune, pe R1 de ex merg majoritatea modurilor si nu cred ca ar avea cu ce sa va incurce. Demian 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts